• press_room_chair_11
 • press_room_chair_15
 • press_room_chair_14
 • De Press Room Chair is de lage variant uit een serie van drie stoelen die Rietveld in 1958 ontwierp voor de persruimte in het UNESCO-gebouw in Parijs. De fauteuil was bedoeld als comfortabele lounge stoel voor bij de leestafel voor journalisten. Door het krappe budget dat voor de inrichting beschikbaar was, werden ze echter niet uitgevoerd en zag Rietveld zich genoodzaakt ze te vervangen door meubels die hij eerder dat jaar voor de Wereldtentoonstelling in Brussel had gemaakt.Gelukkig zijn de oorspronkelijke ontwerpen, aantekeningen en maquettes voor de UNESCO Press Room bewaard gebleven. Hierdoor kon de Press Room Chair alsnog volgens origineel ontwerp ontwikkeld worden. De enige wijziging ten opzichte van het ontwerp uit 1958 is dat de draaivoet 6 cm is verhoogd, waardoor de lounge chair voldoet aan de hedendaagse eisen ten aanzien van ergonomie en zitcomfort.De vorm van de Press Room Chair heeft een duidelijk herkenbaar Rietveld handschrift. Het schuine zitvlak en rugleuning met hoog ogende armleuningen paste Rietveld in tal van zijn ontwerpen toe. Hij omschreef zijn eerste draaibare fauteuil zelf simpelweg als: “Gemakkelijke lage stoel op draaivoet voor UNESCO.”
 • De Press Room Chair is leverbaar in een gestoffeerde en een leren uitvoering. De bijzondere afwerking van de stiknaden accentueert de strakke, heldere vlakverdeling van de fauteuil, die bovendien in de brede, houten armleggers terug komt.De asymmetrische kruisvoet van de stoel is verkrijgbaar in mat zwart en RVS en kenmerkt zich door een prachtig tuigleren bandje dat de functie van stoelgeleider heeft.De armleggers zijn standaard van massief eiken, zwart of whitewash gebeitst, en transparant, mat afgelakt.
  Ook kunnen de armleggers in massief Amerikaans noten geleverd worden.

  Limited Edition

  Naast de reguliere versie van de stoel is de Press Room Chair is ook verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 58 stuks.Deze Limited Edition is voorzien van notenhouten armleggers en nubuck leder in “army” kleur, vergelijkbaar met de bekleding die Rietveld oorspronkelijk voor de stoel in gedachten had.De kruisvoet is uitgevoerd in zwarte structuurlak met donkerbruine tuigleren voetbandjes vast gehouden door een messing boekschroef. De stoel heeft een uniek nummer en bijbehorend certificaat.

 • Heeft u vragen over de Press Room Chair, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op: 020- 670 3330