News (in Dutch)

 • Volkskrant Magazine 24 maart 2018

  press room chair vk magazine

   

   

   

  In het weekend van 24 maart verscheen een mooi artikel in Volkskrant Magazine over de Press Room Chair. In de rubriek ‘Vintagevondsten’ lichtte redacteur en designliefhebber Danny Post het bijzondere verhaal achter de Press Room Chair toe. De uitvoering in de roze stof Hero 511 van Kvadrat is zijn persoonlijke favoriet. “Net een strak stuk kauwgum op pootjes. En vast zo comfy dat je er het liefst de hele dag op blijft plakken.” Klik hier om het artikel te lezen.

 • Armchair for Metz&Co in ELLE Decoration

  publicatie-metz-elle-decoration-augustus-2017

   

   

   

   

   

   

   

  ELLE Decoration viert 100 jaar De Stijl met een mooie publicatie met de Armchair for Metz&Co als stralend middelpunt.

 • Militaire serie in Eigen Huis & Interieur juli 2017

  EHI-juli-2017-Nieuws-Military-Series

   

   

   

   

   

  “Jarenlang waren ze alleen verkrijgbaar in rood, zwart en wit, de meubels uit de Militaire Serie van Gerrit Rietveld (1888-1964). Vanaf dit jaar zijn ze er ook in de authentieke, lichte kleurstelling.”

   

  Bekijk hier de publicatie

 • Rietveld meubels in Dutch Pavilion van Sabine Marcelis

  steltman-sabine-marcelis

   

   

  In juli 2017 won Sabine Marcelis de ‘Pavilion Jury Prize’ met haar installatie in het Nederlandse paviljoen op het Filmfestival van Cannes. 100 jaar na het ontstaan van ‘De Stijl’ heeft Marcelis deze kunststroming opnieuw geïnterpreteerd als een driedimensionale ervaring door een compositie van zwarte frames, glaspanelen en haar kenmerkende Voie Lights te bouwen. In haar “Ruimtelijke compositie met rood, blauw en geel” toonde Marcelis meubels van de Nederlandse meesters, waaronder Gerrit Rietveld en Martin Visser. Onder andere de Steltman stoel en Militaire Serie uit de Rietveld Originals collectie kregen een plek in haar installatie.

   

  Sabine Marcelis – Dutch Pavilion

 • Koningspaar bekijkt Rietveld meubels

  koningspaar-nagele

   

   

   

  In juli 2017 bekeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima een aantal van de Gerrit Rietveld stoelen uit onze collectie in het kader van een streekbezoek aan de Noordoostpolder. Het koningspaar bracht een bezoek aan Nagele, een dorp dat in de jaren 50 gebouwd werd volgens een stedenbouwkundig plan waaraan verschillende toonaangevende architecten, waaronder Gerrit Rietveld, meewerkten. Met belangstelling luisterden koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar het verhaal van Titus Darley over de bijzondere meubels van Rietveld. Onder andere de Steltman stoel, Fauteuil voor Metz&Co en de Press Room Chair werden onder de loep genomen.

 • Rietveld Originals + Lensvelt : Militaire serie

  militaire-serie

   

   

   

   

  In 2017, het jaar dat De Stijl 100 jaar bestaat, startten Rietveld Originals en Lensvelt een bijzondere samenwerking: Lensvelt is de exclusieve distributeur van de Militaire meubelserie van Gerrit Rietveld voor de zakelijke markt geworden. Op 24 mei 2017 werd deze samenwerking gestart met een inspirerend symposium.

 • Press Room Chair in interieurontwerp van Kees Marcelis

  In-Person-Kees-Marcelis

   

   

   

   

   

  Het hoofdkantoor van uitzendbureau In Person is ontworpen door architect Kees Marcelis. In de directiekamer plaatste hij de Press Room Chair, ontworpen in 1958 door Gerrit Rietveld voor het UNESCO gebouw in Parijs. Kees Marcelis ontving de Finest Interior Award voor dit project.

 • PI – Projekt & Interieur Datum – 31 jan 2015

  Klik hier voor het artikel.

 • Volkskrant Magazine 27 december 2014

  RO VKM 27122014

 • Kantoor met karakter – Vernis #7 – November 2014

  Klik hier voor het artikel (PDF).

 • Page 1 of 4