Met deze Limited Edition van de Steltman viert RIETVELD Originals het 50 jarig bestaan én de hernieuwde introductie van de stoel. Het is voor het eerst dat de stoel verkrijgbaar is in de originele door Rietveld ontworpen lederen versie. De exclusieve oplage telt slechts 50 genummerde exemplaren van de linkerversie én 50 van de rechterversie van de stoel, uitgevoerd in twee bijzondere leren varianten. Natuurlijk gemaakt in de originele wit leren versie maar ook in een unieke grijs-bruine uitvoering. De onderkant van de zitting is voorzien van het oorspronkelijke Steltman logo dat Rietveld in 1964 ontwierp. Ieder exemplaar wordt voorzien van een exclusieve gift box met informatie over de historie van de stoel, fotomateriaal en een door kleinzoon Egbert Rietveld getekend certificaat.

In 1963 kreeg Rietveld van de Haagsche juwelier Johannes Steltman de opdracht om zijn winkel aan het Noordeinde te verbouwen. Rietveld had al veel ervaring in het verbouwen van winkels waarbij de gevel vaak werd geopend om klanten naar binnen te halen. Bij Steltman werd vooral het interieur onder handen genomen. Achteraf bleek dat Rietvelds strakke interieur veel te vooruitstrevend voor Steltmans klassieke clientèle. Al na een paar jaar werd het grootste deel weer verwijderd. Rietvelds stoelen, ontworpen voor het uitzoeken van trouwringen, verwierven desondanks wereldfaam. De twee asymmetrische stoeltjes zijn elkaars spiegelbeeld en vormen samen een eenheid. Een prachtig symbool voor de nog niet gehuwde echtelieden. Eén van de twee oorspronkelijke Steltman stoelen is sinds de heropening te zien in het Rijksmuseum. Deze uitvoering onderstreept ons streven om de meubels nu te maken zoals ze bedoeld waren. Betere techniek en materiaalgebruik hebben een resultaat opgeleverd waar we trots op zijn!

U kunt hieronder een exemplaar van de Steltman Limited Edition bestellen voor € 3.745 of u kunt contact opnemen met een van onderstaande partners.

Bestel uw Steltman Limited Edition

De Steltman Limited Edition is ook te zien en verkrijgbaar bij Edha interieur, Willemsparkweg 9 in Amsterdam
Tevens verkrijgbaar via onderstaande partners.

steltman_logo_2edward_van_vliet edhaprivee